04

Pakej Umrah Ramadhan 2018/1439H

Mengerjakan umrah dalam bulan Ramadhan adalah impian umat Islam, selain daripada mengerjakan Haji. Ini kerana ganjaran kepada mereka yang mengerjakan umrah pada bulan Ramadhan adalah sangat besar sepertimana yang dijanjikan oleh Baginda Rasul melalui lisan.

Rasulullah shallallahu ‘alaihi wasallam bersabda: “Apabila datang bulan Ramadhan, laksanakanlah umrah kerana umrah pada bulan Ramadhan menyamai (pahala) ibadah haji.” (Sahih Bukhari, no. 1657, Sahih Muslim, no. 2201)

Kami di Az Zuha Group Travel & Tours Sdn Bhd sebagai pengendali umrah, bertanggungjawab untuk menyediakan pakej bagi memudahkan urusan mereka yang berkeinginan mengerjakan umrah pada bulan Ramadhan. Untuk itu kami tawarkan pakej “Umrah Ramadhan” dengan beberapa pilihan kategori.

Pakej Awal Ramadhan dan Tengah Ramadhan dengan harga bermula RM8,990 sahaja. Hotel penginapan yang dekat menjadi keutamaan kami demi memberi keselesaan kepada jemaah. Sementara itu, pakej Akhir Ramadhan yang kami tawarkan adalah bermula dengan harga RM12,500.

Bagi ketiga-tiga pakej ini (Awal, Tengah dan Akhir), hotel penginapan yang disediakan ialah di Royal Dar Eiman, Mekah (dalam Safwah Tower). Jarak yang sangat dekat, sudah tentu akan memudahkan para jemaah berulang alik ke masjid.

Sementara itu, pakej umrah Sebulan Ramadhan ditawarkan dengan harga RM10,900. Jarak hotel ialah 550 meter ke dataran Masjid Al Haram.

Umrah Ramadhan, ganjaran diburu, keampunan dirindu.

Berminat?

01

Pakej Umrah Mampu 2018

Dewasa ini, kita seringkali dikhabarkan dengan berita-berita penipuan umrah yang berlaku di Malaysia. Hal ini telah menimbulkan kebimbangan dan keraguan dalam masyarakat dan para jemaah yang berhasrat untuk menunaikan ibadah umrah.

Oleh itu, Kementerian Pelancongan telah menetapkan harga lantai bagi pakej umrah ialah RM4,900. Ini bermaksud sebarang pakej umrah yang menawarkan dengan harga yang lebih rendah adalah patut diragui. Kami di Az Zuha Group Travel & Tours Sdn Bhd memahami keinginan ramai jemaah untuk mengerjakan umrah namun mempunyai bajet yang rendah.

Untuk itu, kami tampilkan satu pakej istimewa yang dinamakan dengan “Umrah Mampu” , tagline Mampu adalah sebagai gambaran terhadap harga pakej yang sangat rendah dan boleh dimiliki oleh kebanyakan dari warga Malaysia.

Harga rendah ini ditawarkan sepanjang musim kecuali cuti sekolah, yang mana harga untuk cuti sekolah akan bermula dari RM5,990 untuk pakej Umrah Mampu ini.

Harga yang rendah ini meliputi semua keperluan jemaah, bermula dari tiket penerbangan, hotel penginapan, makanan serta beg hadiah yang akan diberi kepada setiap jemaah. Tidak ketinggalan juga, semua pakej umrah kami akan dilindungi dengan Takaful berkelompok.

Pakej ini adalah termasuk tiket penerbangan, visa umrah, hotel di Mekah dan Madinah, dua buah beg, buku panduan umrah dan 5 liter air zam-zam setiap orang. Az Zuha Group Travel & Tours Sdn Bhd adalah syarikat yang mempunyai Muassasahnya sendiri bagi membolehkan visa umrah diproses sendiri tanpa pihak ketiga.

Pakej “Umrah Mampu” yang pertama untuk rakyat Malaysia.

Berminat?

alsafwah01

Pakej Umrah Safwah 2018/2019

Antara perkara utama yang akan diminta oleh para jemaah umrah ialah hotel penginapan yang dekat dengan dua Masjid Suci. Ini bagi memudahkan urusan jemaah untuk berulang alik, khususnya jemaah yang berusia dan uzur. Namun, seringkali hotel yang diidamkan tidak tercapai dek harga-harga pakej yang ditawarkan sangat tinggi.

Menyedari perkara ini, kami di Az Zuha Group Travel & Tours Sdn Bhd tampil dengan satu pakej istimewa, yang kami namakan sebagai “Umrah Safwah”. Tagline Safwah ini kerana hotel penginapan di Mekah berada di dalam Safwah Tower, salah satu menara yang bergabung dengan Zam Zam Tower. Hotel yang berjarak dekat ini (50 meter) biasanya ditawarkan dengan harga yang tinggi. Namun kami tampilkan pakej istimewa ini dengan harga promosi yang sangat rendah bermula dari RM5,990 sahaja.

RM5,990 adalah harga untuk bilik berempat, ia sangat rendah berbanding dengan harga pasaran. Pakej ini kami tawarkan sepanjang musim kecuali cuti sekolah. Harga untuk cuti sekolah bermula dari RM6,990. Lebih menarik lagi, harga yang dipaparkan adalah termasuk lawatan ke Ta’if dan tiada bayaran tambahan akan dikenakan.

Kami tidak menjanjikan gunungan emas, tidak juga bulan dan bintang. Tetapi kami berusaha dan memberikan komitmen yang tinggi demi memenuhi dan mencapai keselesaan beribadah kepada jemaah.

Pakej ini adalah termasuk tiket penerbangan, visa umrah, hotel penginapan di Mekah dan Madinah, lawatan ke kota Ta’if, empat buah beg, buku panduan umrah dan 5 liter air zam-zam setiap orang. Az Zuha Group Travel & Tours Sdn Bhd adalah syarikat yang mempunyai Muassasahnya sendiri bagi membolehkan visa umrah diproses sendiri tanpa pihak ketiga.

Berminat?

lost_found

Berhati-hati menjaga barangan anda walau di Masjidil Haram

Artikel ini ditulis oleh Masnira Ramli, rakyat Malaysia yang tinggal di Makkah Al-Mukarramah.

Minggu ini ramai nya orang malaysia datang umrah. Mungkin sebab sedang cuti sekolah. Jadual saya pun penuh. Ramai guests minggu ni. MasyaAllah seronok sangat. Terima kasih sebab sudi bertemu saya.. ❤️

Lately banyak dengar kes orang kehilangan barang-barang beharga di Masjidil Haram. Ketika sedang solat pun boleh hilang. Saya pun pernah hilang macam-macam, antaranya kasut, stroller baby, wallet dan semua barang penting hilang masa tengah solat. Jadi berhati-hati lah ya. Bukannya nak bersangka buruk atau menceritakan aib di tanah haram. Tapi saya minta semua jangan pandang ringan. Di sini pun hatta dalam masjid ada banyak kes kecurian.

Paling ngeri, masa saya dan suami sedang tawaf dulu, saya nampak ada satu tangan cuba mencelah masuk dalam poket jubah suami nak ambil wallet dalam tu. Saya pukul tangan tu kuat-kuat dan toleh, manusia tersebut terus lari. Tengah tawaf tuuuu, dekat depan Kaabah! Berani betul mereka tak takut dosa ke.

Kemudian, sabahat saya pernah sedang solat handbagnya tiba-tiba hilang! Handbag tau! Agak besar sizenya! Kemudian dia cari-cari rupanya ada ‘sindiket’ yang buat kerja macam ni. Kalau kat tempat solat perempuan hati-hati dengan orang-orang yang duduk atas kerusi. Dalam abaya dia ada banyak beg orang yang dicuri dan diletakkan di situ. Patut nampak kembong semacam je abaya nya! Aishh.

Kadang-kadang masa iktikaf pun kita tertidur di masjid, sedar-sedar barang penting semua hilang, jadi berhati-hatilah. Pakai beg sandang yang melekap di badan. Masa solat dan tidur tak perlu tanggalkan dari badan.

lost_found

Kalau anda kehilangan barng berharga di Masjidil Haram, boleh cuba cari barang2 anda di office ‘lost & found’ yang terletak di bahagian luar pintu bukit Marwah, tak jauh dari public toilet, tingkat atas sekali. Boleh juga guna drop pin ini: https://goo.gl/maps/Jb2nHxMR4RS2

Mana tau ada rezeki tiba-tiba ada jumpa di situ. Walaupun mungkin duitnya dah tidak ada, tapi barang-barang penting lain mungkin ada, insyaAllah.

ustaz hazwan

Makna Bertahallul

‘Makna Bertahallul’ yang dissampaikan oleh Ustaz Hazwan Syah Niezam bin Abdul Haniff iaitu salah seorang mutawwif Az Zuha Group Travel & Tours Sdn Bhd.

ustaz hazwan

Rahsia Tawaf

‘Rahsia Tawaf’ yang disampaikan oleh Ustaz Hazwan Syah Niezam bin Abdul Haniff, salah seorang mutawwif Az Zuha Group Travel & Tours Sdn Bhd.